divendres, 23 d’octubre del 2009

Del "Nuclear?no, gracias" al "Nuclear sí, por favor"

Fa uns anys la societat estava bastant concienciada sobre la conservació del medi ambient i hi havia un tema que preocupava bastant, especialment després del desastre de Chernovil a Ucraïna: les centrals nuclears i la seua seguretat.
Especialment a llocs on hi ha centrals nuclears es veien enganxines amb el dibuix que acompanya aquest text als cotxes. La nuclear era un perill per a la població, la gent protestava i feia pintades amb lemes com "Nuclears a la Moncloa".
Aquest va ser el principi de l'interès per energies renovales com l'eòlica i solar que no produeixen residus i són molt més barates.
Resulta curiós que a partir de la proposta de tancament d'una central nuclear com la de Garoña els moviments socials han canviat. La gent de la zona protesta perquè la nuclear crea riquesa a una zona ruralitzada i deprimida econòmicament.; més si cap en èpoques com l'actual en que l'economia no passa per un bon moment.
Ara a Cofrents s'estan debatint sobre si demanen el seu tancament o si perefereixen que continúe en actiu - almenys això és el que es desprén de les informacions de Canal 9.
Aprofiten les queixes dels ecologistes contra els parc eòlics que trenquen el paisatge i són perillosos per a les aus migratòries i se les fan seues.
Òbviament cadascú defensa els seus interessos, però mai ningú d'aquests contestataris s'ha parat a pensar que si l'energia eòlica no és bona i la nuclear tampoc; les opcions és redueixen?. I per mantenir el nivell de vida i aumentar-lo es necessita energia.
Energia se'n necessita, doncs millor reduír el màxim possible els residus. Possiblement també se'n necessiten de nuclears per completar la demanda, però almenys que complisquen tots els requisits de seguretat i de manera reforçada.